22-06-07

Meme

meme blog

Op zaterdag 16 juni 2007 hebben we in de parochiekerk Sint-Anna te Wetteren-ten-Ede de uitvaartliturgie voor mijn grootmoeder Yvonne De Groeve (°21 juni 1926, † 10 juni 2007) gehouden. Dit was mijn bijdrage.

Meme

Op een dag wil ik zijn zoals u een vrouw met “courage” en doorzettingsvermogen.

Een vrouw die in iets gelooft en daar ook naar leeft.

Op een dag wil ik zijn zoals u, een vrouw als een rots in de branding.

Een rots waaraan men zich kan vastklampen in moeilijke tijden

Op een dag wil ik zijn zoals u, een moeder voor mijn kinderen.

Kinderen waar ik een leven lang van hou en waar ik steeds voor klaar sta.

Op een dag wil ik zijn zoals u, een grootmoeder met verhalen over andere tijden, verhalen vol betekenis die bij blijven.

Een grootmoeder vol wijze woorden maar vooral een voorbeeld om op te volgen...

22:04 Gepost door Sara in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: afscheid |  Facebook |

06-06-07

Ezeltjes & Graffiti

Ezel colignonplein

Vandaag kan je op Brusselsnieuws lezen en horen (soundbyte van FM Brussel) hoe de Schaarbeekse oppositie rumoer maakt rond de nieuwe “groene” ezel. Ergens is het wel grappig... blijkbaar heeft de PS nu pas door wat het ding eigenlijk kost en hebben ze in volle verkiezingskoorts geen andere stok kunnen vinden om Clerfayt achterna te zitten... m.a.w. 't is weer misère voor niks recht tegenover de deur ...

Jammer dat ze bij Brusselsnieuws blijkbaar niet weten hoe het ezeltje heet en wie de kunstenaar is. Maar nog “jammerder” is het feit dat ik nog niks kan terugvinden over de schitterende nieuwe graffiti die men aan de Vooruitgangsstraat onder de spoorwegbrug aan halte Thomas (tram 52, 55, 56, 81) aan het spuiten is.

Het is waar de 'kindertekeningen' van het project van Youssef Elajmi (met 5000€ subsidie van het Koning Boudewijn Fonds) dringend aan een oppoetsbeurt toe waren. Je kon op enkele panelen nog met moeite de tekening onder de tags herkennen, maar dit is echt een radicale verandering!

Nieuwsgierig als ik ben wil ik natuurlijk weten wie en wat er achter zit dus, heb ik mezelf voorgenomen om dit voor mezelf eens uit te pluizen en hopelijk kan ik één van m'n vrienden overtuigen om deze week nog een paar foto's te gaan nemen van het “work in progress”...

Als het lukt, dan gooi ik de foto's hier online... TO BE CONTINUED...

03-06-07

Binnenkort weer een tripje naar stembureau 1

Nadat ik de VRTstemtest & DeStandaard Kieskompas ingevuld had (en ja, de resultaten sluiten vrij nauw aan bij wat ik in gedachte had), ben ik eens in de kiesprogramma's van een aantal partijen gaan grasduinen.

Aangezien ik 2 weken geleden terug ben gaan helpen op de Special Olympics (dit keer in Nivelles & Brainel'Alleud) en het daar al een gedoe was rond politieke aanwezigheden; leek het mij interessant om eens te gaan kijken wat de verschillende partijen in hun programma opgenomen hebben rond personen met een handicap.

En voila, de resultaten. In de programma's vond ik volgende termen terug: 'personen met een handicap(s)', 'gehandicapten','gehandicaptenvoorzieningen', 'gehandicaptenzorg', 'gehandicapteninstellingen'. (Termen als ‘loonhandicap’ & ‘fiscale handicap’ op de site van het Vlaams Belang heb ik niet meegeteld omdat die in hun gebruikte context niks te maken hebben met personen met een beperking.)

Aan u nu om te ontdekken of het aantal keer dat één van de bovenstaande termen gebruikt wordt ook iets zinnings zegt omtrent het toekomstig beleid omtrent personen met een beperking. Ter info heb ik er ook het aantal pagina's van het kiesprogramma bijgezet. Het verschil in aantal pagina's is op zich waarschijnlijk al een politicologisch onderzoek waard.

Het is altijd mijn bedoeling om vrij 'objectief' te blijven, maar toen ik het onderstaande las was ik met verstomming geslagen. In het verkiezingsprogramma waarmee Open Vld naar de stembusslag trekt, lees je letterlijk in hoofdstuk 8: “Tegen straffeloosheid enzinloos geweld” het volgende:

Gevangenisstraffen moeten de ultieme remedie blijven. Vaak zijn alternatieve straffen, zoals de werkstraf voor geweldplegers in een gehandicapteninstelling of hulp bij het onderhoud van het openbaar domein, efficiënter.”

Bon, van zo'n uitspraken val ik dus als zus van iemand met een mentale en fysieke beperking van m'n stoel! Ik mag er niet van dromen dat “een geweldpleger” bij mijn broer in de instelling gaat werken. Als 'zus van' mag ik van de instelling (notabene onder leiding van een notoir Open VLD-er) geen vrijwilligerswerk doen in de instelling (of op eender welke plaats met de mensen uit die instelling) omdat dit "een inbreuk is op de privacy van de medebewoners" maar zijn partijstelt dan wel dit voor???

Wil de Open VLD'er die hier een zinninge verklaring voor heeft, mij die zo snel mogelijk doorgeven, want in mijn ogen is dit werkelijk waanzinnig!