30-07-06

R.I.P. Jean Schmetz

--> Mensen met een zwakke maag slaan deze post best over!! <--

Deze week hebben Sophie en ik het lijk van onze buurman ontdekt... We hadden reeds enkele dagen last van een steeds sterker wordende penetrante geur en merkten dat z'n post niet uit de brievenbus gehaald was én z'n TV constant speelde. Donderdagavond besloten we dan ook de politie te bellen.
Naast de gruwelijke geur en de ronduit degoutante reactie van onze huisbaas, die alleen kon denken aan hoeveel het hem ging kosten, trof ons vooral de 'triestigheid' van Jean's overlijden.
Hadden wij niet besloten om de politie te bellen had hij waarschijnlijk nog in z'n appartement gelegen, want volgens de politie heeft hij geen familie (meer). Ik denk ook dat hij niet echt een uitgebreid sociaal netwerk had want, in de 2,5 jaar dat ik er woon heb ik maar 1 x gehoord dat hij bezoek had.
Ondanks het feit dat hij een eerder onsympathiek 'marginale' figuur was die zich niettegenstaande z'n bescheiden pensioen elke avond bedronk vond ik z'n overlijden toch iets schokkend hebben.Het is heel griezelig van je te realiseren dat je bijna een week geleefd hebt in een huis waar iemand om een paar meter van jou dood ligt én dat dit door niemand echt opgemerkt wordt.
Ik ben eerlijk gezegd uit m’n appartement gevlucht en verblijf nu een aantal dagen bij m'n ouders tot de huisbaas het appartement heeft laten ontsmetten. Ook Sophie is bij haar moeder gaan logeren, maar het ziet er naar uit dat we de eerste week nog niet thuis zijn want volgens de politie zal het parket pas maandag of dinsdag het appartement van Jean onderzoeken en dan moet de huisbaas nog het nodige doen.Omdat we nog niet weten wanneer Jean gecremeerd gaat worden, blijkbaar zorgt de Burgerlijke stand van Schaarbeek hiervoor, heb ik hier alvast een R.I.P gezet....

18:56 Gepost door Sara in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Zielig Wat een zielig verhaal...
Ook al heb ik een zwakke maag,
ik kon het niet laten om verder te lezen.

Groetjes

Gepost door: emiel | 30-07-06

De commentaren zijn gesloten.