11-04-05

zomerkriebels

Yippe yah yeeh!! J

Ben zonet eens gaan piepen op de Couleur Café website en zie: de nieuwe affiche is er al en blijkbaar hebben Arno, Youssou N’Dour, Tiken Jah Fakoly, Orishas, Simsemilia, Le Peuple de l’herbe, Zap Mama (maar dat wist ik al), Zita Swoon, Maceo Parker, Sly & Robbie + Taxi Gang en Kool Shen hun komst al bevestigd!!

De site gaat eind april officieel open maar je kan er nu al een beetje in de sfeer komen op de site van vorig jaar of hier alvast naar Allo Cubano van Orichas luisteren. 

 

Can’t wait for the summer!!!

23:59 Gepost door Sara | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-05

De laatste brug

In februari startte Salva Mea met z'n voorstellingenreeks van 'De tolbrug'. 
Wie de voorstelling nog niet gezien heeft krijgt de ultieme kans om op zondag 17 april in het CC van Berchem de laatste voorstelling te gaan bekijken!!
Overtuiging nodig? Lees dan er dan maar eens het gastenboek op na: “De Tolbrug was een zeer aangename verrassing. Ik hou van stukken die teruggaan naar de essentie. Sterke dialogen die sterk gespeeld werden. De smalle grens tussen ernst en humor. Het erkennen van de aard van het toneel, het be-spelen van het toneel zelf.”
Meer info over stuk en locatie vind je op de Salva Mea web-site, kaarten kan je bestellen via een mailtje naar info@salvamea.be.
 
P.S. Voor Tom: de factuur voor mijn aandeel in de reclame-campagne volgt!! hahaha J

00:24 Gepost door Sara | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-04-05

Divazine zoekt grootste Belgische vrouwen.

Het volgende artikeltje heb ik overgenomen van de Divazine-website. Dames en sympathieke heren, tijd om een vrouw op de eerste plaats te zetten!!

 

Op Radio 1, Canvas en in De Standaard startte op paasmaandag de verkiezing van 'de Grootste Belg' met een lijst van honderd kandidaten. Slechts elf daarvan zijn vrouwen. Nochtans bestond de raad van 'wijzen' die de lijst samenstelde voor een derde uit vrouwen. Het publiek kan nog elf namen toevoegen aan die lijst en nieuwe kandidaten voorstellen via www.degrootstebelg.be. De uiteindelijke verkiezing is gepland voor het najaar. Elf procent vrouwelijke kandidaten vinden we wat weinig. Daarom roepen we Divazine -lezeressen en -lezers op om massaal vrouwen te nomineren op www.degrootstebelg.be. Inspiratie vind je in de lijst hieronder, geklasseerd volgens de rubrieken van 'de Grootste Belg'.

(Mensen die een politiek mandaat bekleden komen niet in aanmerking).

Podium, film en media: Genomineerden:Jeanne Brabants Anne Teresa De Keermaeker
Suggesties:Marion Hänsel, Frie Leysen, Chris Lomme, Paula Semer, Dora Van der Groen
Nicole Van Goethem

Toegepaste kunst: Geen vrouwen genomineerd!! Suggesties: Ann Demeulemeester, Kaat Tilley

Wetenschap: Genomineerden:Christine Van Broeckhoven Suggesties:Sophie de Schaepdrijver, Lucie Irigaray, Isabelle Stengers [werkte samen met Prigogine, die wel genomineerd is], Catherine Verfaillie

Economie: Geen vrouwen genomineerd!! Suggesties:Marcia De Wachter

Beeldende kunst: Geen vrouwen genomineerd!! Suggesties: Anne-Mie Van Kerckhove

Muziek: Geen vrouwen genomineerd!!! Suggesties: Danni Klein, Jo Lemaire

-->En Ann Christie, Axelle Red en Marie Doulne van Zap Mama?!?!?!?!


Literatuur: Genomineerden:Anna Bijns, Hadewijch, Amélie Nothomb Suggesties: Patricia De Maertelaere, Jacqueline Harpman, Kristien Hemmerechts, Lieve Joris, Alice Nahon, Maria Rosseels, Marguerite Yourcenar

Sport: Genomineerden:Ingrid Berghmans, Kim Clijsters, Justine Henin-Hardenne Suggesties: Helene Dutrieu, Kim Gevaert, Muriel Sarkany

Politiek en koningshuis: Genomineerden: Koningin Elisabeth Suggesties: Paula D'Hondt, Rita Mulier, Margareta van York, Margareta van Oostenrijk

Maatschappelijke vernieuwing: Genomineerden:Isabelle Gatti de Gamond, Gabrielle Petit
Suggesties: Marie Popelin, Isala Van Diest

Heb je nog meer suggesties? Mail ze naar redactie@divazine.be en vermeld zonodig bij welk rubriek je kandidate thuishoort.

Let op: een suggestie sturen naar Divazine alleen verandert de lijst niet! Daarvoor moet je surfen naar www.degrootstebelg.be en jouw kandidate toevoegen!


12:10 Gepost door Sara | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |