02-03-05

2500km later

Terug thuis van de verhuis-trip naar Wenen. Een maffe onderneming eigenlijk.

Met een Ford-Transit, 1200km heen met een korte nachtrust in het Etap-hotel van Offenbach en een griezelige droom, een Japanese-style wandeling door Wenen, een korte nachtrust, de Transit inladen en 1200km terug met wederom een te korte nacht in het Etap-hotel van Regensburg (maar deze keer gelukkig zonder griezelige droom).

 

Gelukkig is Jo een wandelende encylopedie waardoor zelfs de lange autobahn hier een daar een interessant moment oplevert. Ook in Wenen ontdekte ik dankzij hem en Emmanuel enkele interessante dingen zoals het Hundertwasser Kunsthaus, de Prater-Hauptallee en de Burggarten.

 

M’n 1e indruk van de stad Wenen zelf was er een gemengde. Desondanks de indrukwekkende classisistische gebouwen zoals het Kunsthistorisches museum in het museumkwartier (waar je in de Collection of Greek and Roman Antiquities o.a. de Gemma Augustea kan vinden) of het MUMOK (Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien) van Ortner & Ortner vind ik Wenen toch maar een rommelig gevoel hebben.

De straten liggen er (ondanks de sneeuw) wel netjes bij maar... aan elke straatpaal vindt je wel een affiche of ‘krantenzak’ (een plastic zak met kranten er in met daarboven een gelddoosje), aan de uitgangen van de meeste metrostations staan er kranten- en magazineverkopers (niet met een stalletje maar de ganse handel gewoon op de grond) en overal staan er ‘koterijen’ (hokjes waar je worsten, pitta en andere fast-food rommel kan kopen).

De werkelijke verschrikking is echter de ‘lay-out’ van de borden van het openbaar vervoer! Terwijl je bij de MIVB 1 blok hebt waar je alles kan op vinden heb je in Wenen een paal met wel 5 of 6 verschillende bordjes in verschillende vormen, je moet echt rond de paal lopen om alle informatie te kunnen vinden...

 

Maar bon, desondanks die eerste indruk zal ik toch nog eens terug moeten gaan want ik zou toch graag eens het werk van Klimt bekijken of het Albertina museum, het Salvador-Dalí museum en het Scesessiongebouw aan de binnenkant willen zien.

 

De enkele foto’s die genomen zijn, zijn te bekijken op Jo’s site.

(Hier sta ik te bibberen tussen de Ford Transit van Jo z'n pa en Emmanuel z'n Duitse Fordje.)


00:43 Gepost door Sara | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt! Heel erg bedankt voor het mee helpen verhuizen!

Gepost door: Emmanuel | 01-04-05

De commentaren zijn gesloten.