06-02-05

Jong theatergeweld!

Salva Mea. In het Engels: "Save Me". In het Nederlands: "Red Mij". Red mij uit de gevaarlijke klauwen van de oppervlakkigheid, uit de bijtgrage hoektanden van de "hopsasa-tralala die men 'normaal' placht te noemen".

 

Tom Dekock verdiende zijn sporen sinds 2000 als acteur en regisseur bij verschillende amateurgezelschappen uit de druivenstreek. Verder is hij ook lid van het Antwerpse Neut!, waarmee hij elke dinsdagavond tussen december en mei improvisatietheater speelt.

 

Begin 2004 richtte hij 'Salva Mea' op. Zelf is hij verantwoordelijk voor het artistieke luik van het gezelschap. Egwin Gonthier werd het tweede basislid, verantwoordelijk voor de public relations. Salva Mea werkt niet met een vaste kern, maar gaat per productie op zoek naar een geschikte regisseur en cast. De stukken worden ook telkens aangeboden als schoolproductie aan scholen in heel Vlaanderen. Ook de culturele centra hebben de mogelijkheid om Salva Mea over de vloer te krijgen.

Beginnen doen ze met 'De tolbrug' van Aidan Chambers. In mei waren de acteurs en regisseurs gevonden, in augustus startten de repetities o.l.v. Yves Caspar. Salva Mea was nu echt geboren.

Op vrijdag 18 februari 2005 gaat 'De tolbrug' om 20.30 in CC Den Blank in Overijse in première. U komt toch ook?

 

Meer info over Salva Mea en het stuk van Aidan Chambers kan je vinden op de Salva Mea-site. Met een fijn ontwerp van Egwin Gonthier ;)


14:47 Gepost door Sara | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.